DĚTSKÝ DEN Ministerstva vnitra

V sobotu 12. září 2014 uspořádalo Ministerstvo vnitra v areálu Centra sportu MV Dětský den. Pro děti zaměstnanců Ministerstva vnitra, České pošty, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru a pro veřejnost, byl připraven bohatý sportovní i kulturní program.

Malí i velcí návštěvníci mohli shlédnout v rámci programu ukázky hasičské a policejní techniky, včetně představení jednotlivých bezpečnostních složek, například práci hasičů lezců, hašení hořlavé kapaliny, vystřihování z vozidla nebo ukázky hipologie či kynologie. Kromě soutěží, za jejichž absolvování dostávaly děti odměnu, byl pro ně připraven také kulturní program, a to v podání Divadélka Romaneta a kapely Mixle pixle.
Tváří tohoto dne byla sportovkyně Veronika Vítková, česká reprezentantka v biatlonu.
Děti u vchodu dostávaly na přivítanou barevný větrník s programem akce a rodiče drobné upomínky od Nadace policistů a hasičů. Každý kdo přišel měl možnost dobrovolně přispět finanční částkou na nadaci, na děti policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby nebo v přímé souvislosti s ní nebo pro její výkon a policistů a hasičů těžce tělesně postižených následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.
Celková částka, která byla věnována a vložena na účet nadace činila 7 695 Kč.
Nadace srdečně děkuje všem, kteří dobrovolně přispěli na dobrou věc.
H. Proch