JENTAK RACE běžecko - překážkový závod 2021

JENTAK – RACE – běžecko - překážkový závod ve prospěch nadace.

V sobotu 5. června 2021 navázal, dnes už na tradici, 3. ročník běžeckého, překážkového závodu v zámeckém parku v Dolních Beřkovicích. Pořadatelem byl opět Michal Stojnov z Ochranné služby Policie ČR s kolegy a přáteli. Za krásného počasí se všichni přítomní moc rádi, po dlouhém nuceném odloučení v pandemii, viděli a vzájemně se vesele bavili. Na pozvání se zúčastnila i jedna pozůstalá rodina. Martin s Markem přijeli se svým tatínkem. Oba kluci závodili v nejvyšší dětské kategorii a Marek dokonce vystoupil na první stupeň vítězů. Nadační stánek navštívila i velice milá rodina profesionálního hasiče ze Středočeského kraje s malou dceruškou a nemocným synkem Vojtíškem, kterému nadace finančně přispěla na rehabilitaci a nadstandardní zdravotní péči. Ty „naše děti“ se přidaly k ostatním a se zápalem se zúčastnily připravených her a nakonec i vlastního závodu. Všem se tam moc líbilo. Zámecký park se hemžil spoustou rodin s dětmi a úspěšných sportovkyň a sportovců. V těžkém terénu všichni dospělí i děti se ctí uspěli. Vše bylo, jako vždy, profesionálně zorganizované. Ceny byly ceremoniálně předávané.  Odpoledne navazoval na závod Dětský den s ukázkami činnosti policistů a hasičů. Úžasné divadlo bylo bez dechu sledováno.

Celý den slovem a hudbou doprovázel sympatický pan moderátor s velice vtipným komentářem. Nadace z této akce obdržela symbolický šek s finančním darem v celkové hodnotě neuvěřitelných 37 000 Kč. Bude, jako vždy, rovnoměrně rozdělen mezi nadační rodiny.

Nadace vřele děkuje především neúnavnému policistovi Michaelu Stojnovi, jeho kolegům, přátelům, spoluorganizátorům, resortním organizačním celkům, panu moderátorovi, všem závodníkům a přítomným a všem sponzorům za tuto milou spolupráci.

Těšíme se na 4. ročník.

Využíváme i této cesty, abychom jménem pozůstalých dětí po zahynulých policistech a hasičích ve službě a jménem těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří se zranili při plnění služebních úkolů poděkovali všem policistům, hasičům a občanským pracovníkům resortu za pravidelné i nepravidelné finanční dary či jinou pomoc. Svojí laskavou solidaritou přece jenom trochu zmírnili krutý osud těchto rodin a zlepšili jejich životní podmínky.

Fe

Foto: archiv nadace