Koncert Blaník

Poděkování hudbou

Koncert pro přátele a příznivce Nadace policistů a hasičů, vzájemná pomoc v tísni, se uskutečnil 26. května 2011 v paláci Blaník v Praze na Václavském náměstí. Symbolický šek na 100 000 korun předal v úvodu večera generální ředitel České podnikatelské pojišťovny, a.s. Ing. Jaroslav Besperát řediteli nadace PhDr. Vladimíru Šuterovi, CSc.

Smyslem celé akce bylo poděkování za získané prostředky pro poskytování příspěvků a péče o děti a neúplné rodiny po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu služby (v současné době 42 rodin s 59 dětmi) a tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří zranění utrpěli v souvislosti s výkonem služby (45 osob). Po více než osmi letech své existence je Nadace nadále stabilizovanou, prospěšnou, vysoce úspěšnou, společensky respektovanou a uznávanou organizací s jasně definovanou činností, která převážnou část finančních prostředků získává od policistů, hasičů a občanských zaměstnanců Ministerstva vnitra.

O příjemnou atmosféru večerního programu se postarala moderátorka Michaela Dolinová a především svým kvalitním vystoupením zpěvák a hudebník Ivan Hlas se svou kapelou a hostem Juliánem Záhorovským.

Mgr. Zuzana CIKHARTOVÁ, foto plk. Dr. Jaroslav Vykoukal