Léčebně ozdravný pobyt nadačních pozůstalých dětí s maminkami ve Španělsku

Léčebně ozdravný pobyt nadačních pozůstalých dětí s maminkami ve Španělsku.

Za místo letošního léčebně ozdravného pobytu ve Španělsku padla opětovně volba na malebný Alcoceber na „Pobřeží pomerančovníkového květu“ s úžasným klimatem. Čistá pláž zálivu před hotelem, na ní mělká sladká voda s tůňkami vyvěrajících 7 pramenů – ráj pro děti. Kromě plavání v moři a v hotelovém bazénu, plážového i ostatního sportu, procházek k majáku, sbírání mušlí, fotografování, ale i odpočinku nechyběl, jako doplněk, výlet do překrásného města Peňiscola, které je nazývané „Perlou pobřeží“. Dominantou je historické jádro s hradem, na které v malebných zátokách i v širokém pásu pláží navazuje zajímavá novodobá přímořská architektura.

S hotelovými animátory bylo možné, při hudbě, prožít každý večer. Bylo veselo.

Z  pravidelných týdenních trhů si snad každý vezl větší či menší množství věhlasného medu z květů pomerančovníku.

Všichni si s sebou odváželi zase ten skvělý pocit nenahraditelné pospolitosti všech nadačních pozůstalých rodin.

Za průběh léčebného ozdravného pobytu patří poděkování generálnímu partnerovi Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra za nemalý příspěvek na zúčastněné děti, cestovní kanceláři Jami Agency, paní průvodkyni, celému personálu aparthotelu „Complecho Eurhostal“, letecké společnosti Smart Wings a doprovázejícímu zdravotnickému personálu. A je nezbytné poděkovat především všem policistům, hasičům a občanským pracovníkům resortu za jejich pravidelné a nepravidelné finanční dary či jinou pomoc jako všem sponzorům a přátelům nadace z celé republiky. Bez jejich laskavé solidarity by nebyla naše péče v takovém rozsahu vůbec možná.  Ještě jednou vřelé díky.

Fe

Foto: archiv nadace