LOP Dětí s maminkami v Mariánských Lázních

Léčebně ozdravný pobyt 2021 nadačních pozůstalých rodin v Mariánských Lázních.

Byl určen pozůstalým nadačním rodinám po policistech a hasičích zahynulých při výkonu služby. Uskutečnil se opětovně ve čtyřhvězdičkovém luxusním komplexu Hotelu Spa Hvězda v Mariánských Lázních nedaleko od ruchu lázeňské kolonády s léčivými prameny, parky a „zpívající“ fontánou. V letošním roce už i se spoustou lázeňských hostů a turistů. Léčebně ozdravného pobytu se zúčastnilo 53 osob z 19 pozůstalých rodin. Pro 22 dětí lázeňský hotel zorganizoval tři dny senzačního programu. Děcka byla nadšená. Ať to byla zajímavá a poučná „bojovka“ v centru lázní nebo veselé odpoledne s opékáním špekáčků za přítomnosti profesionálních hasičů ze stanice P2 M. Lázně. Ti na rustikální hřiště za hotelem přistavili automobilovou stříkačku se vším vybavením. Věnovali se dětem celé odpoledne. Pro kluky to byl „ráj“. Děkujeme. Jeden další podvečer byl věnován vystoupení charismatického mariánskolázeňského kouzelníka. Skoro dvě hodiny si vtipně zahrával s dětmi i s dospělými. Do rozesmátého sálku bylo radost pohledět.

Nadační maminky i děti si po celou dobu pochvalovaly možnost zdarma pobytu v hotelovém bazénu s vířivkou, saunou, solnou jeskyní a návštěvu římských lázní. Vedení hotelu se se všemi vyfotografovalo s pozadím reklamních rolet.

Celodenní strava formou bufetu poskytla i našim malým dětem velice kvalitní a zdravé stravování včetně pitného režimu. Ubytování bylo exklusivní.

Zbylý volný čas věnovaly rodiny výletům do blízkého i vzdálenějšího okolí či sběrem hub v přilehlých lesích.

Čas zbyl i na nákupy či posezení v některé z cukráren na hlavní třídě.

Večer se scházela prakticky celá nadační společnost u fontány, na kolonádě či v příjemné hotelové kavárně. Ke konci pobytu se všichni po dva dny v podvečer sešli na kolonádě na koncertech věnovaných výročí lázeňského orchestru.  Rodiny prožily nádherné dny. Za nevšední atmosféru musí nadace vřele poděkovat managementu, panu generálnímu řediteli a všem zaměstnancům hotelového komplexu.

Nadace policistů a hasičů děkuje svým sponzorům. Ministerstvu vnitra ČR, Zdravotní pojišťovně MV ČR, Nezávislému odborovému svazu Policie ČR, Odborovému svazu hasičů, Veterán Policie ČR,  České podnikatelské pojišťovně, a.s., Vienna Insurance Group, České poště, s.p., Nadaci ČEZ,  Pražské plynárenské, a.s., Čepru, a.s., O2 Family, s.r.o., Europlazmě, Moneta Money Bank a dalším. Touto cestou samozřejmě děkuje všem policistům, hasičům a zaměstnancům resortu za jejich pravidelné i nepravidelné finanční dary, bez kterých by nebyla taková péče o nadační rodiny možná.

Fe