LOP dětí ve Španělsku

Léčebně ozdravný pobyt nadačních pozůstalých dětí s maminkami a tatínkem ve Španělsku.

Na místo letošního léčebně ozdravného pobytu padla jednoznačná volba. Nehlučný a malebný Alcoceber na „Pobřeží pomerančovníkového květu“ s úžasným klimatem. Čistá pláž zálivu před hotelem, teplá mělká voda s tůňkami vyvěrajících pramenů, večerní plážové míčové hry – to byl ráj pro všechny děti. Komfortní ubytování i úžasná strava bylo významným hlediskem pobytu. Kromě plavání v moři i v hotelovém bazénu, sportu, procházkám k majáku, sbírání mušlí, fotografování, ale i odpočinku nechyběl, jako doplněk, tradiční výlet vláčkem po nejbližším okolí a dva polodenní autobusové výlety. Jeden do překrásného město Peňiscola, které je nazývané „Perlou pobřeží“. Dominantou je historické jádro s hradem, na které v malebných zátokách i v širokém pásu pláží navazuje zajímavá novodobá přímořská architektura. Druhý výlet byl do starobylého opevněného města Morella, jednoho z nejvyhledávanějších turistických cílů Španělska.

Po domluvě s hotelovými animátory patřil téměř celý jeden hudební večer naší nadační skupině. Na pódiu zazpíval Jakub, Alexandr, Pavlína, Stella – sklidili velké ovace a získali památeční diplom z vystoupení. Své téměř akrobatické umění předvedl Marek,  - ale i jedna maminka. Veselí bylo spousta a spousta.

Z  pravidelných týdenních trhů si snad každý vezl větší či menší množství věhlasného medu z květů pomerančovníku. Ale hlavně si všichni odváželi zase ten skvělý pocit nenahraditelné pospolitosti všech nadačních pozůstalých rodin.

Za úspěšný průběh 11. nadačního léčebného ozdravného pobytu pozůstalých rodin patří poděkování generálnímu partnerovi Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra za nemalý příspěvek na zúčastněné sirotky, cestovní kanceláři Jami Agency, paní průvodkyni, celému personálu aparthotelu „Complecho Eurhostal“, který nás přijal do své „laskavé náruče“, letecké společnosti Smart Wings a doprovázejícímu zdravotnickému personálu. A je opět nezbytné poděkovat především všem policistům, hasičům a občanským pracovníkům resortu za jejich pravidelné a nepravidelné finanční dary či jinou pomoc jako všem sponzorům.

Zdravotní pojišťovna MV ČR, Nadace ČEZ, Česká pošta, s.p., Pražská plynárenská a.s., ČPP vienna insurance group.

Bez jejich laskavé solidarity by nebyla nadační péče v takovém rozsahu vůbec možná. Všem vřele děkujeme.

Fe