Ostrov

Pietní akt a bohoslužba v Ostrově

V úterý 14. července 2020 se konal už pošesté v Ostrově pietní akt u pomníčku nstržm. Martina Duchoně před tamním obvodním oddělení PČR, který zahynul ve službě v roce 2003. V regionu zemřelo od roku 1990 při plnění služebních úkolů 5 policistů. Všem byl vzdán hold. Proslovy, položením květinových darů, zazpíváním národní hymny.

Poté se v kostele sv. Michala Archanděla a Panny Marie Věrné konala mše svatá za bezpečí, zemřelé policisty a členy Integrovaného záchranného systému ČR. Iniciátory pietního odpoledne byla Policie ČR krajského ředitelství Karlovarského kraje v úzké spolupráci s obvodním oddělením Policie ČR v Ostrově, Křesťanská policejní asociace, Řeckokatolická farnost v Karlových Varech – Ostrov, Českobratrská církev evangelická Ostrov, Nejdek. Zúčastnily se ho pozůstalé rodiny, hosté z resortu i mimo něj, přátelé …  Zastoupena byla i Nadace policistů a hasičů, která systematicky pečuje o dvě pozůstalé rodiny těchto zahynulých policistů. Policejní pietní akt v Ostrově je už vpravdě tradiční.