Pietní akt v Ostrově

Památku těch, kteří při službě státu zemřeli, připomněla IV. Bohoslužba za bezpečí, zemřelé policisty a členy IZS. Bohoslužba proběhla 14. července 2018 v 16:00 hodin v kostele sv. Michaela Archanděla a Panny Marie Věrné v Ostrově pod záštitou Křesťanské policejní asociace zastoupena mjr. ThDr. Jiřím Ignácem Laňkou, Ph.D., spolu s Mgr. Tiborem A. Brečkou, MBA, dále Římskokatolické farnosti Ostrov a Jáchymov, vedena páterem Mgr. Markem Bonaventurou Hricem a za účasti Českobratrské církve evangelické Ostrov, jež byla zastoupena farářem Radkem Matuškou. Bohoslužby se účastnila Věra Feithová za Nadaci policistů a hasičů, rodiny a přátelé zemřelých policistů, starosta města Ostrov Ing. Josef Železný a policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Při této příležitosti proběhl pietní akt na počest uctění památky tragicky zemřelého policisty nstržm. Martina Duchoně před Obvodním oddělení PČR v Ostrově. Vzpomínkovou akci zahájil svým projevem mjr. ThDr. Jiří Ignác Laňka, Ph.D., duchovní projev a modlitbu přednesl páter Mgr. Marek Bonaventura Hric. Vedoucí obvodního oddělení Ostrov npor. Mgr. Bc. Martin Filip společně se svými kolegy, pozůstalými a Nadací policistů a hasičů uctil památku položením věnce a květinových darů u pomníčku zemřelého policisty.

V Ostrově 14. července 2018                                                                                   prap. Jaroslava Kasslová