Prima je partnerem Nadace policistů a hasičů - rozhovor na ozdravném pobytu

Prima je partnerem Nadace policistů a hasičů
1.9.2013    Prima    str. 06    19:20 Krimi zprávy

Michal JANOTKA, moderátor
--------------------
Krimi zprávy vám každý den ukazují výbornou a velmi náročnou práci záchranných složek, jenže tato práce je také velmi nebezpečná. Někteří se domů už nikdy nevrátí. Televize Prima je hrdým partnerem Nadace policistů a hasičů a část Krimi týmu uspořádala zábavné odpoledne pro děti, které přišly o své nejbližší.

--------------------
Jsou to téměř 2 roky, kdy Jana Brychtová uslyšela tu nejhorší zprávu: váš manžel měl ve službě vážnou autonehodu a nejspíš nepřežije. Janě se v tu chvíli obrátil svět naruby.

Jana BRYCHTOVÁ
--------------------
Já vlastně na manželovi jsem byla hodně závislá, on všechno zařídil, všechno prostě zajistil, jo a teď najednou je všechno na vás.

--------------------
Jan pracoval v policejní ochranné službě jako řidič. Když jel s autem po Hlávkově autě v Praze, narazil do něj řidič, který se zcela nepochopitelně otáčel. Vládní audi pak prorazila svodidla a skončila ve Vltavě. Jana z auta vysvobodili až po desítkách minut záchranáři. Bohužel ale nepřežil.

Jana BRYCHTOVÁ
--------------------
Když odjede do práce a už se nevrátí a teď jak to vysvětlit dětem, že jo, třeba. To bylo asi to nejtěžší pro mě.

--------------------
S tím, že přišla o manžela, se Jana Brychtová prý dodnes pořádně nevyrovnala. Nad vodou ji podle jejích slov drží hlavně děti, ale také lidé z Nadace policistů a hasičů. Všechny je spojují podobné příběhy.

Vladimír ŠUTERA, ředitel Nadace policistů a hasičů
--------------------
Nadace funguje již 11. rokem a věnuje se především dětem po policistech a hasičích, kteří zemřeli při výkonu služby, a těch dětí je zhruba 62.

--------------------
Televize Prima se stala partnerem Nadace policistů a hasičů. Tým Krimi zpráv, který o práci záchranných složek každý den informuje, tak uspořádal zábavné odpoledne pro děti. Ty si tak mohly vyzkoušet, jaké to je pracovat v televizi.

--------------------
Jsem zjistil pár věc, cha cha chá.

--------------------
Bych taky chtěla být moderátorkou.

--------------------
A proč jste sem dneska přijeli?

Michal JANOTKA, moderátor Krimi zpráv
--------------------
Tak my jsme sem přijeli určitě proto, abysme podpořili dobrou věc, protože jsme se s vámi všemi chtěli vidět, chtěli jsme vás poznat.

--------------------
Kromě toho, že si děti vyzkoušely, jaké to je být reportérem, dostaly ještě spoustu hezkých dárků a celé odpoledne si prý velmi užily. Ondřej Pořízek, Prima FTV.
_

David VaníčekVedoucí PR oddělení a tiskový mluvčí
FTV Prima, spol. s r.o. | Na Žertvách 24/132 | 180 00 Praha 8 | Czech Republic | tel: +420 266 700 390 | gsm: +420 602 167 179 | www.iprima.cz