TORNÁDO 2021 - POMOC POSTIŽENÝM POLICISTŮM A HASIČŮM VE SLUŽEBNÍM POMĚRU

Po patnáctiletém působení a finanční stabilitě Nadace policistů a hasičů - od ledna 2018, mimo již zavedené pomoci, pomáhá dle schváleného statutu policistům a hasičům ve služebním poměru případně jejich rodinám k překlenutí nepředpokládané tíživé situace, vzniklé ze zdravotních, či sociálních příčin nebo v důsledku živelné katastrofy. – V praxi to znamená, že při živelné katastrofě – např. záplavě, požáru bude zničen dům nebo dojde k těžké a nepředpokládané nemoci policisty, hasiče nebo jeho dítěte, může nadace, po vyhodnocení situace, poskytnout potřebnou pomoc. Do června letošního roku bylo v této nové kategorii pomoženo 30 kolegům.

Při letošním silném tornádu, které zasáhlo 24.6.2021 jižní Moravu byly poškozeny domy s příslušenstvím 20 policistů a 11 hasičů ve služebním poměru zařazených služebně v působnosti Krajského ředitelství policie a Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, z toho 2 policisté jsou v působnosti Ředitelství služby cizinecké policie.

Jednotlivé žádosti o finanční pomoc s přílohami o rozsahu škod příslušníků byly nadaci poskytnuty cestou vedení obou krajských ředitelství a vedením cizinecké policie.

Nadace na tragickou událost reagovala velmi rychle a již za měsíc poslala postiženým  finanční dary v celkové částce téměř 6 milionů korun.

Všichni obdarovaní děkovali za rychlou pomoc.

Nadace všem přeje především hodně zdraví, sil, optimismu a víru v lepší příští.

Nadace ještě touto cestou děkuje všem policistům, hasičům a občanským zaměstnancům resortu za pravidelné i nepravidelné finanční dary a mnohým z nich za výjimečný finanční dar směřující k této živelné katastrofě. Poděkování za solidaritu patří i mnoha soukromým osobám.

Fe